Η Εταιρία | Επικοινωνία | Μετάβαση στη αρχική
  Μετάβαση στη αρχική

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

   Νέα  |  Προϊόντα  |  Ενδεικτικά Έργα  |  Θεωρήματα - Νόμοι  |  Συνδεσμολογίες  |  Σύνδεσμοι  |  Διάφορα  |  F.A.Q.  
  Πώς Να  |  Πίνακες  |  Φωτογραφικό Αρχείο  |  Έντυπα  |  Ρωτάτε & Απαντάμε  |  Περιοχή Μελών |  Προϊόντα Stock  
     

 

ΔΙΑΦΟΡΑ
 

Έλεγχος φωτισμού και συσκευών με ραδιοκύματα


Η εταιρεία aliberti παρουσιάζει το a-genius

Τα πολύπλοκα καλώδια που περισσότερο προκαλούσαν προβλήματα παρά έλυναν, σιγά σιγά αποτελούν παρελθόν για τις νέες εφαρμογές, που σκοπό έχουν να μας απαλλάξουν από την ενσύρματη τεχνολογία.

Το μέλλον θα είναι ασύρματο. Αυτό τουλάχιστον προβλέπουν τα στελέχη της αγοράς που ασχολούνται με ηλεκτρικές εφαρμογές οι οποίες με την πάροδο του χρόνου γίνονται απλούστερες στη χρήση αλλά και εντελώς ασύρματες.

Υψηλός δείκτης...ευφυΐας για το aGenius

Το a-genius δεν είναι ένα ακόμα νέο σύστημα, είναι μια εντελώς καινούρια φιλοσοφία ηλεκτρικής εγκατάστασης που βασίζεται στον έλεγχο φωτισμού και συσκευών χωρίς καλώδια, αλλά με τη βοήθεια των ραδιοκυμάτων. Τέτοιες εγκαταστάσεις ήδη λειτουργούν στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα έχουν γίνει ως τώρα κάποια βήματα προς την κατεύθυνση της αυτοματοποιημένης εγκατάστασης, με διαφορετική όμως φιλοσοφία, με μια σειρά από προβλήματα και με κόστος απαγορευτικό.
Η εταιρία aliberti προτίμησε να μην κάνει βιαστικές κινήσεις και όλο αυτό τον καιρό σχεδίαζε το a-genius με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στα άλλα συστήματα και την παροχή μόνιμης λύσης στις απαιτήσεις των καταναλωτών.Έτσι, σήμερα δηλώνει με σιγουριά ότι είναι έτοιμη να προσφέρει μια ολοκληρωμένη πρόταση αυτοματοποιημένης εγκατάστασης με σημαντικά πλεονεκτήματα.


Λύσεις για «έξυπνα» σπίτια

Είναι γεγονός ότι λόγω φόρτου εργασίας ο ελεύθερος χρόνος για κάθε σύγχρονο άνθρωπο είναι πλέον ελάχιστος.
Τα συστήματα έξυπνου σπιτιού μας επιτρέπουν να χειριζόμαστε την ηλεκτρική εγκατάσταση του χώρου μας έχοντας προγραμματίσει να γίνονται κάποιες λειτουργίες - είτε αυτόματα είτε με δική μας παρέμβαση - ενώ λείπουμε απ' το χώρο. Αυτό γίνεται είτε με γραπτά μηνύματα από το κινητό μας τηλέφωνο είτε έχοντας προγραμματίσει οποιοδήποτε σενάριο της αρεσκείας μας είτε Και με εντελώς αυτοματοποιημένες διαδικασίες.Για παράδειγμα, μπορούμε να ανάβουμε τον θερμοσίφωνα και το σύστημα θέρμανσης του σπιτιού ενώ είμαστε ακόμα στο γραφείο.


Πλεονέκτημα

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα του a-genius, έναντι των συστημάτων που ξέραμε ως τώρα, είναι ότι όλα τα παραπάνω επιτυγχάνονται με μια πάρα πολύ απλή διαδικασία εγκατάστασης και προγραμματισμού, χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις υπολογιστών και δουλεύοντας πάντα σε ελληνικό μενού.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι απλοποιείται κατά πολύ η διαδικασία μελέτης και σχεδίασης μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης και ακόμη περισσότερο η δουλειά του εγκαταστάτη. Αυτό συμβαίνει γιατί ένα τέτοιο σύστημα επιτρέπει απεριόριστηελευθερία κινήσεων, καθώς η θέση και το πλήθος των διακοπτών είναι εντελώς αδιάφορη κατά τη μελέτη και την εγκατάσταση.
Η τοποθέτηση των διακοπτών θα γίνεται πλέον όταν το έργο είναι εντελώς έτοιμο, χωρίς κουτιά διακοπτών, κολλώντας απλά τους ασύρματους, αυτοκόλλητους διακόπτες όπου εμείς θέλουμε.
Το θέμα της ασφάλειας ενός κτιρίου είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο που απασχολεί όλο και περισσότερες εφαρμογές. Όμως οι δυνατότητες του a-genius μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές ασφαλείας.
Με δεδομένο ότι κάθε εντολή από οποιονδήποτε αισθητήρα μπορεί μέσα από το σύστημα να μεταφερθεί ασύρματα και να ενεργοποιήσει οποιαδήποτε συσκευή (σειρήνα, φώτα, ειδοποίηση στο κινητό μας μέσω ενός modem κτλ), είναι σχεδόν αυτονόητο σε πόσα σημεία μπορεί να δώσει λύσεις συμβάλλοντας στην ασφάλεια.

Εύκολη τοποθέτηση

Παρατηρώντας ότι η ανοικοδόμηση νέων κτιρίων είναι μειωμένη τα τελευταία χρόνια, η εταιρία Aliberti σχεδίασε το a-genius ώστε να προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε περίπτωση.
Σε κάποιο κτίσμα που όλα είναι έτοιμα και υπάρχει π.χ. η ανάγκη προσθήκης ενός ακόμη διακόπτη ή αλλαγής θέσης διακόπτη, αρκεί να τοποθετήσουμε έναν ενεργοποιητή στην ροζέτα του φωτιστικού και να κολλήσουμε το νέο αυτοκόλλητο διακόπτη στο επιθυμητό σημείο. Έτσι απλά! χωρίς καθόλου σκόνη και θόρυβο.

Με την ίδια άνεση μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις όποιες αλλαγές στην περίπτωση μιας ανακαίνισης, διατηρώντας αν θέλουμε ακόμα και τους παλιούς μας διακόπτες, οποιασδήποτε εταιρείας, οι οποίοι μετατρέπονται σε ασύρματους με την προσθήκη πομπών ραδιοκυμάτων που συνοδεύουν το a-genius και τοποθετούνται στο ήδη υπάρχων κουτί διακόπτου.
Το σημαντικότερο όμως πλεονέκτημα που παρατηρούμε σ' αυτό το σημείο, είναι ότι μπορεί κάποιος να αγοράσει μόνο έναν ενεργοποιητή και έναν διακόπτη ή μόνο έναν ενεργοποιητή και ένα τηλεχειριστήριο. Δηλαδή μόνο ένα συγκεκριμένο κομμάτι από το σύστημα χωρίς αξιόλογο κόστος και με τη δυνατότητα να προσθέσει κι άλλα στο μέλλον.


Κόστος εγκατάστασης

Όπως αναλύθηκε προηγουμένως, το όλο σύστημα αποτελείται από πολλά αποσπώμενα κομμάτια.
Είναι λοιπόν αδύνατος ο προϋπολογισμός συγκεκριμένου κόστους. Αυτό εξαρτάται από τις απαιτήσεις του καταναλωτή, δηλαδή το πλήθος των ενεργοποιητών, διακοπτών, πομπών κτλ. που θα επιλέξει. Ακόμα κι αν σας αποκαλυφθεί το κοστολόγιο των διαφόρων εξαρτημάτων, δύσκολα κάποιος θα καταλήξει σε ασφαλή χαρακτηρισμό του συστήματος σε «φθηνό» ή «ακριβό» διότι θα πρέπει να συνυπολογίσει πόσο χρόνο, κόπο και χρήμα κερδίζει.

Αν αναλογιστεί για παράδειγμα, ότι τοποθετώντας έναν ενεργοποιητή στη ροζέτα και κολλώντας διακόπτες σε διάφορα σημεία, χωρίς καθόλου μερεμέτια και καλώδια, μπορεί να πραγματοποιήσει τη λειτουργία του αλλέ-ρετουρ, εύκολα αντιλαμβάνεται ότι το κοστολόγιο της όλης διαδικασίας πέφτει κατακόρυφα.


Κλικ για πληροφορίες